Top 5 gratis social media tools


Social media is voor veel ondernemers niet vrij van stress….het schrijven van unieke berichten, post inplannen en zorgen voor een leuke foto neemt veel tijd in beslag.


Gelukkig zijn er veel social media tools die je hiermee kunnen helpen, zodat jij het maximale uit je social media kan halen.


Canva

Maak de mooiste social media post, Facebook banners en Instagram story’s. Met Canva kan iedereen een grafisch designer zijn. Niet super creatief? Gebruik de bestaande social media templates. Mocht je canva veel gebruiken kun je upgraden naar een betaald abonnement van €109,99 per jaar. Ook al is de gratis versie al zeer uitgebreid met ruim 5 GB Cloud opslag en honderdduizenden gratis foto’s en graphics.

Het enig nadeel aan de basisversie van Canva zijn de lettertypes. Deze zijn vrij beperkt en het kan dus zijn dat het lettertype van jouw huisstijl er niet bij staat. Als dat zo is moet je upgraden naar een betaald abonnement. Hier kan je namelijk wel je eigen lettertype uploaden.


Hootsuite

Met Hootsuite kun je jouw social media post automatisch laten publiceren, op gepubliceerde post reageren en krijg je inzicht door duidelijke statistieken van je post, hierdoor weet jij precies waar de verbeterpunten voor je social media zijn.


Hootsuite werkt met alle grote social media. Met de gratis versie kan je tot maximaal 3 social media kanalen beheren. Als dat te weinig voor je is, kan je upgraden naar een betaald abonnement. De goedkoopste is 7,99 per maand.


Inhaakkalender

Inhakers zijn altijd leuk en werken goed, daarvoor moet je wel eerst weten welke inhakers er allemaal zijn. Er zijn verschillende soorten inhaakkalenders, maar ik raad je aan om die van jaarkalender.nl te gebruiken Deze geeft alles duidelijk weer en geeft je de nodige informatie over een inhaker als je erop klikt.


Pixabay

Vind ontelbare rechtenvrije, hoge kwaliteit foto’s op Pixabay.com. Je mag zonder toestemming de afbeeldingen en video’s kopiëren, aanpassen en delen, zelfs voor commerciële doeleinden. Alles zonder toestemming te vragen of er voor te betalen. Pixabay heeft een grote community hierdoor worden dagelijks duizenden nieuwe afbeelding en video’s geüpload.


Bitly.com

Op Bitly.com maak je van lange ingewikkelde links een kortere versie. Super handig voor bijvoorbeeld Twitter, waar je maar een bepaald aantal tekens mag gebruiken.

Daarnaast geeft Bitly je inzicht in handige statistieken, bijvoorbeeld wanneer en hoe vaak er op de link is geklikt. Ook zie je of de link nog verder is gedeeld.


Ziemnsocial…de eenvoudigste tool!

Door specifiek te kijken naar jouw bedrijf en branche. maken wij een contentplan op maat. Bij Ziemnsocial bieden we al social media beheer aan vanaf 45,- per maand. Meld je vandaag aan en krijg de eerste maand gratis !

Bedankt voor het lezen, vergeet deze blog niet te delen op jouw favoriete sociale media.

13 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven