Alles over hashtags


Hashtags zijn niet meer weg te denken van social media. Vooral op Instagram zijn ze razend populair. Met de juiste hashtags word je online beter zichtbaar. In deze blog leggen wij je alles uit over het gebruik van hashtags op verschillende social media platformen.


Waarom hashtags?

Goed gebruik van hashtags leidt tot meer likes, volgers en weergaven. Om de juiste hashtags vinden kan je gebruik maken van tools zoals Tagsfinder.com,Tagmentor.com of displaypurposes.com. Berichten met de juiste hashtags zorgen gemiddeld voor 12,6% meer interactie bij je post. Dat komt doordat door het gebruik van hashtags meer mensen je bericht te zien krijgen. De beste hashtags voor jouw bericht zijn afhankelijk van de branche waarin jouw

bedrijf zich bevindt.


Hashtags op Instagram

De plek waar je tegenwoordig de meeste hashtags gebruikt is Instagram. Instagram geeft je de mogelijkheid om 30 hashtags te gebruiken. Ik raad je aan rond de 20 hashtags te gebruiken. Hashtags moeten volgens Instagram gebruikt worden om de gebruikservaring te verbeteren en niet voor eigen gebruik. Instagram vindt de kans namelijk klein dat je post onder 30 categorieën valt en zal je straffen door je bereik te verminderen. Voor Instagram hashtags kun je altijd dit schema gebruiken:

· 5 kleine hashtags 0-55.000 post

· 5 middel grote hashtags 55.000-550.000 berichten

· 5 grote hashtags 550.00-5.500.000 berichten

· 2 branded hashtags

Check wel altijd of de hashtags die je gebruikt geen rare associaties met zich mee brengen.


Hashtags op Facebook

Met een zakelijk bedrijfs account kan het interessant zijn om af en toe een post te plaatsen met 1 of 2 hashtags. Een bericht met een hashtag erin verwerkt valt op in vergelijking met de berichten zonder een hashtag. Het effect van het gebruik van hashtags op Facebook is lastiger te meten dan op andere sociale media. Om te kijken of hashtags voor jouw bedrijf werken, kan je bijvoorbeeld één week berichten met hashtags posten en de andere week berichten zonder. Doen de berichten met hashtags het beter dan de berichten zonder? Dan kunnen hashtags best interessant voor je zijn.


Hashtags op LinkedIn

LinkedIn heeft een handige functie als het om hashtags gaat. Het geeft namelijk zelf aan welke hashtags je kan gebruiken. De aanbevolen hashtags worden door het algoritme van LinkedIn geselecteerd, waardoor er een grote kans is dat deze goed passen bij jouw bericht. Dat betekent niet dat je alle aanbevolen hashtags toe moet voegen aan je post. Gebruik ongeveer 2 tot 4 hashtags per bericht. Overmatig gebruik van hashtags kan er toe leiden dat je bericht als spam wordt gezien en het bereik afneemt.


Vind je hashtags toch nog lastig?

Geen probleem! Wij helpen door specifiek te kijken naar jouw bedrijf en branche. Wij maken een contentplan op maat. Bij Ziemnsocial bieden we al social media beheer aan vanaf 45,- per maand. Meld je vandaag aan en krijg de eerste maand gratis!

7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven